Wednesday, March 18, 2009

18.3.09



EURUSD
Prebili smo se čez 1.300 tako da je zdaj to naš support imamo pa še resistance pri 1,3068. ko to prebijemo imamo lepo pot do 1,33. najprej pa bo market še testiral 1,3000 linijo.

6 comments:

Fenix said...

Dnevni graf za EURusd, kaže prenakupljenost trga, kar se trenutno (ura je 8:42) tudi posledično odraža na trgu. Moje mnenje je, da bo tečaj rastel, vendar bo pri tem precej nihanja. Mislim da bo podpora pri 1.3 vzdržala.

Fenix said...

Eno vprašanje:
kako uporabiš procentualno izmero gibanja grafa? Na tvojem spodnjem grafu GBPJPY se lepo vidi obseg poslov zadnjih tednov, kjer je tečaj pristal cca. na 50%.

Fenix said...

... no, jaz sem ravnokar uspešno zaključil pozicijo pri EURUSD. Odločil sem za nakup, ko je bil tečak konkretno nad podporo (poševna premica) in določil take profit malo pod odporom na 1,3061.

jmaster said...

tistih 50% spodaj pri gbpjpy je samo 50% fib retracment višjega časovnega intervala. evo, sedaj smo tudi čez 1,306 in gremo do konca tedna na 1,33 če podpora vzdrži.

Fenix said...

ti si nooooor....pridem zvečer domov, eurusd pa do neba :) Vidim da si ti nastavil long pozicijo, upam, da še pravočasno.
Kaj je kakšen podatek bil danes objavljen? Kaj se je to z $usd dogodilo???

jmaster said...

tole je špekulacija velikih oz korekcija trga na prihajajoče dogodke...najbrž so imeli kakšne inside podatke in je pač nastal tole kar je:)
drgač pa ja, so ble 2 stvari pomembni za USD in je market že prej odreagiru predn se je zgodil.